5 ZAŠTO (NI)JE DOBRO IMATI SESTRU/E

Prvo što možete primijetiti u naslovu jest da fali jedna riječ između 5 i zašto. Zašto fali? Zato što mrzim naslove u kojima se detaljizira do razine debilizma. Zato neću napisati 5 RAZLOGA nego samo 5. Jer valjda je jasno da nije 5 Bandićevih fontana. Ili 5 prištića koje si dobila jer si se prežderala čokolade. (da ih je barem 5)

prvi: POPLJUVAT ĆE TE PRIJE NEGO ŠTO SHVATIŠ ŠTO TA RIJEČ ZNAČI

Glavni kritičar. Modni mačak. Stilist. Diplomirani dizajner interijera, eksterijera. Grafički dizajner. Psihoterapeut. Psihijatar. Psiholog?! Gle, neću ja tu sad govorit da ona to nije, jer je! Tko sam ja, samo jedna malena mlađa duša, da tomu sudim? Popljuvavanje (God bless my vocabulary) ti postane dio svakodnevnice. Isto kao i oprati zube. Ispričavam se, nekome to nije dio svakodnevnice pa ću pronaći drugi primjer. Isto kao i počešljati se prije izlaska iz kuće. Netko tko se ne češlja prije nego izađe iz kuće sigurno NEMA sestru. Mislim, tko ti je kriv, valjda je bolje biti iskompleksiran nego nepočešljan??? Vjerojatnost da je prva stvar koju je rekla kad si se rodio/la jest “Ajme nećemo je valjda TAKO nazvati” je nevjerojatno velika. Jer su meni sestre izabrale, da ne kažem odredile i ime. Tko je ona da je se ne bi pitalo? Već tad, u rodilištu, ona je preuzela svu odgovornost za tebe bez da ju je to itko tražio. Nažalost, bez da ju je itko i spriječio. Tad je ona, rođeni diktator, napokon dobila priliku iskoristiti svoj kapacitet do maksimuma. Heil Schwester

drugi: REĆI ĆE TI DA NEĆEŠ PRIJE NEGO UVIDIŠ DA UOPĆE MOŽEŠ BIRATI

“Vidi ovu halj..” NE

“Pogledaj kako je dobra ova boj..” NE

“Jel ti se sviđ..?” NE

“Možda bi mogla ja ipak ot..” NEĆEŠ

“Da mu ipak kažem da me naz..” NE

Aha. Vidite? Tu se ona tek uvježbavala. Na sitnim odlukama. Prvo ti ovako ukine svaku nadu da si ikad u životu donio dobru odluku, pa onda uslijedi rečenica malo blaže strane našeg Adolfa: “Mislim, ja ne bi, ti kako hoćeš, ne trebaš ti mene slušati”. Ali poslušaš. Jer, nakon bijede u kojoj te ostavi, postane ti svejedno. Pa pristaneš na sve. Daj tu flourescentno narančastu kakvunoseredarinacestama boju, neće me nitko primjećivati ako ti tako kažeš. Jer ti je um već istreniran da ne kažem programiran, da si naučen da je sve što ona kaže dobro za čovječanstvo.

treći: AKO JE STARIJA SLUČAJNO VIŠE OD 5 GODINA OD TEBE – IMAŠ DVIJE MAME

Kad imaš tri kćeri, već odrasle, doduše jednu poluodraslu, malo se umiroviš. Ono, misliš da joj ne trebaš više govoriti da dođe kući do 11 jer neće doći. I da je tvoja anarhija oslabila s obzirom da te više ni ne pita smije li vani, već samo ode. Ali i to je sve plod našeg Adolfa. Ona je zaslužna i za to. Preuzela je i ulogu OLAKŠAJMAMIŠTOĆENJIMAMAMAIMAJUMENE, tako da ti sad Adolf govori da skupiš odjeću s vješalice. Da pospremiš sobu. Obrišeš nos. POČEŠLJAŠ SE. Pita gdje ideš vani. S kim?? Kad se vraćaš? Zašto tako kasno? Zašto uopće ideš?

četvrti: ŠALIM SE. IMAŠ JEDNU MAMU – ONA TI JE I MAMA

Sve je rečeno. Volim te Adolfe.

peti: NE DIRAJ

Zlatno pravilo. Alfa i omega. Presveto trojstvo. Zadnja mrvi Pringless-a s lukom i vrhnjem. Samo ne diraj njezine stvari bez da pitaš. Ako i diraš, vrati na mjesto predodređeno baš za tu milimetarsku kopčicu za kosu, jer inače, ha..Bolje kući dođi gola nego u njezinoj odjeći, jer inače, ha.. KO TI JE KRIV

 

OK. Nisam ja bešćutna mala duša koja mrzi svoje sestre. Baš naprotiv, život mi ne bi imao smisla bez njih (vidite!!! Adolf me isprogramirao). Napisala sam ovakav post jer mi je dosta postova 5 sranja i sranja kako je predobro imati sestre. Ok, shvatili smo, al nekad mi je dosta patetike. Jer je svaki takav. Evo ovako to izgleda s druge strane korica. Zašto ponovno pisati o nečemu tisuću puta napisanom? Budite maleni isprogramirani rob svojim sestrama jer je to lijepo. Lijepo je vidjeti kako vas oblikuju na nenormalno pozitivan način. Kako daju sebe za vas. I uvijek će davati. A što je najljepše, nikad im ne morate uzvratiti, one će svejedno nastaviti:)

14 comments

 1. epicfantasyweb · 29 kolovoza, 2017

  Bolje dođi kući gola nego u njezinoj odjeći 😁😂 ahaha predobro

  Liked by 2 people

 2. Anči · 29 kolovoza, 2017

  Oduvijek sam htjela stariju sekuuu i ovo si presimpa opisala 😂😂

  Liked by 1 person

 3. Suton · 30 kolovoza, 2017

  Da ja imam mlađu sestru, htio bih da me voli baš kako ti voliš ove svoje starije. 😀 A voliš ih. 🙂

  Liked by 1 person

 4. belabojica · 3 rujna, 2017

  Sve u svemu imam sličnu priču sa 2 (čitaj 10) godine starijim bratom. Više otac od oca u čijim očima si zauvek glup i nezreo. Kad ukapira da znaš nešto što on ne zna, prenerazi se kao da je video šimpanzu koji govori… itd. itd.
  Jako slikovito, istinito i duhovito si sve prikazala. 😉
  Heil Schwester!

  Liked by 1 person

 5. ljubicanstvena · 9 rujna, 2017

  Hahahahahahahaaa 😂😂😂 Sve istina! 💖💖💖💖 Sestre su blago, i blago onom ko ima sestru! 😊 Imam je i volim je najviše na svetu, ona je moj svet. Hvala ti na tekstu divno je zabavan a i istinit!

  Liked by 1 person

 6. Petra P. - Organizirajte se! · 24 siječnja, 2018

  Ha ha ha, pa nismo mi starije sestre valjda takvi diktatori. Doduše, ja imam mrvicu mlađu braću, a ne sestre pa se nadam da me oni tako ne doživljavaju. 🙂 Ali baš sam se nasmijala čitajući. 🙂

  Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s