MRZIM

dyMrzim odluke. Velike, male, srednje, teške, lake. Mrzim ih. Mrzim izbore. Za početak, ne mogu izabrati koju ću palačinku ako ih je više od 15 u ponudi (šalim se, uvijek izaberem onu s kulenom), a o sladoledu da ne govorim. Kako da onda odaberem što i tko želim biti? Kako će me društvo etiketirati i svrstati (vjerojatno u nezaposlene) i čime se želim baviti? Mrzim vladu. Mrzim čitavi sabor. Mrzim što ima bezbroj zapostavljenih, siromašnih, unesrećenih, dok se njima guzica grije u najnovijem automobilu. Mrzim što se moja mama mora ustajati svako jutro da zaradi svoju plaću, a oni se ne udostoje ni doći na posao, bez obzira što moraju napraviti 30 koraka sveukupno taj dan, jer ih njihov osobni vozač prevozi gdje im se sprdne.

Mrzim gušenje naše kreativnosti i stavljanje iste u okvire ispita i ispitivanja, glupih i nebitnih predmeta koji, ne samo srednjoškolcima, već i svim studentima, zatrpavaju glavu tako da ne znaju platiti račune u pošti, ali znaju logaritmirati sunčevu zraku koja pada točno na list koji stoji pod određenim kutom i okrenut je zemlji.

Mrzim što nas s 15 godina tjeraju da imamo viziju što želimo postati, što želimo studirati i što ćemo na kraju krajeva, upisati (koju srednju školu), dok su nama misli na igralištima, u očima dečka koji nam se sviđa, u loptama i igri…

Mrzim što ne slušaju. Još više mrzim što ne čuju.

Mrzim što smo prepušteni sami sebi, a za njih brine i opskrbljava ih cijela nacija. Mrzim što ih mrzim, a nemam ih razloga voljeti. Mrzim što se pitam ima li obrazovanje i fakultet uopće smisla, kad ću raditi (ako budem radila) samo da dajem njima, a oni ne rade apsolutno ništa. Mrzim što sumnjam u svoje snove radi straha. Mrzim što ne vjerujem u sebe radi određenih stvari, a trebala bi.

Mrzim, a zapravo volim svoje snove.

P.S., naslov sam prvo stavila “kategorizacija žena prema načinu šopingiranja”, a počela pisati o ovome.. Interesantno.

17 comments

 1. Миловановић Синиша · 19 listopada, 2017

  Ne volem se kaže 🙂

  Liked by 3 people

 2. Branislav · 19 listopada, 2017

  Eh da nam je Jugoslavija 😀

  Liked by 1 person

 3. epicfantasyweb · 19 listopada, 2017

  Ja hoću da vidim i tu o šopingu

  Liked by 1 person

 4. Retka Zverka · 19 listopada, 2017

  ‘Aj’ sad kad izliješ sva “mrzim” i napraviš mesta za “volim”, verujem da će to da bude pun pogodak. 🙂 Ne znam mnogo, ali recimo da… fakultet završi (tek tada uviđaš sav besmisao oficijelnog obrazovanja i imaš kredibilitet da i komentarišeš o tome), on ti je ionako samo ulaznica. 🙂 Mislim da samo budale ne sumnjaju u sebe, a njih ne moraš da tražiš, one same niču. 😀

  Liked by 2 people

 5. Retka Zverka · 19 listopada, 2017

  And… break the wall… 🙂

  Liked by 2 people

 6. Suton · 24 listopada, 2017

  Palačinka s kulenom?!? Perverzno. 😀

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s