SVEOPĆE NIŠTAVILO

Željela si, nisi imala. Tražila si, nisi dobila. Maštala, a nije se ostvarilo. Bojala se a nije se dogodilo. Pružala si a nije ti se vratilo, prestala si a željela?

Misliš da ti je sada i ovako bolje. Misliš da si postupila ispravno. Misliš da si se makla od svega što te je gušilo, a nisi shvatila da si tek sad ostala bez zraka. Poput kapljica koje su u punom pogonu dok su u svom oblaku, ozračju kojem pripadaju, toplini koju same stvaraju iako su hladne. Kad odluče otići, jer misle da je na Zemlji bolje, padnu na pod i nakon nekoliko trenutaka nestanu. Stope se sa zemljom, cestom, travom. Stope se s nečim sto nije njihovo ozračje niti njihova toplina. Stope se jer su mislile da će im tako biti bolje, a nisu znale da će im biti dobro samo prvih nekoliko trenutaka, dok ih ta okolina ne upije i dok naposlijetku potpuno ne nestanu jer su pretvorene u nešto drugo. Nešto što nije kapljica, u nečemu sto nije oblak. U nšsto što drugi neće vidjeti, jer su postale “drugi”. Postale su nešto čemu su težile, a zapravo se pretvorile u ništavilo.

Što si ti bez svoje topline? Što si bez svog oblaka sreće koji ti omogučuje da blistaš i sjajiš onako kako možeš samo kad si sretan? Što si bez suza? Što si bez neuspjeha? Štoo si bez pada na tlo u nadi da će ti tamo biti bolje? Što si ako se jednom nisi uklopio a želio si? Što si ako si pomislio da si pokušavajući biti netko drugi postigao sve i postao netko? Nista si.

Ne trebaju ti sve zvijezde da bi imao nebo.

Ne treba ti čitavo prostranstvo da bi imao svoj maleni oblak.

Ne treba ti sve da bi imao nešto, ali ti treba nešto da bi imao sve.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s