UNKNOWN TITLE – PART THREE (3)

tt

Stalno se borim s mislima da previše razmišljam, kemijam, analiziram, dokučujem, smišljam i zamišljam, odvijam scenarije u svojoj glavi i igram se glavnog glumca koji za razliku od mene zna što treba raditi. Bilo bi baš fino kad bi imala određen tekst koji bi morala izgovoriti svaki dan. Znaš ono, nema više neugodnih razgovora i trenutaka. Imao si svoje i to nauči i sad to izgovaraj po potrebi. Mada bi to bilo jedno veliko ograničavanje mog predugog jezika koji u dvanaest tisuća rečenica koje izgovori svaki dan čak i kaže tu i tamo jednu pametnu. I kad bi mi tako netko stalno propisivao, kao scenarist glumcima, što trebam raditi, napravila bi, naravno, sve suprotno (jer sam ja takva) ali i to bi bio bingo jer ako znaš što ne želiš raditi, točnije radiš sve suprotno od onoga što ti je nametnuto, ipak na neki način znaš što radiš, ne? A to je u svakom slučaju bolje od bezglavog švrljanja tamo-amo, bez cilja i svrhe. Što je slučaj mog slučaja.

Pa sam onda odlučila biti muškarac u vezi koja još nije ni počela (al počela je u mojoj glavi, razumijete, već smo u braku i predali papire za razvod) i prihvatiti zahtjev. Što kad bolje razmislite nije uopće muški, hrabri pothvat jer sam ja samo prihvatila. Al mi smo žene i mi volimo preuzeti sve zahvale, zar ne? Tipa ako je nešto pokvareno u kući i muž to popravi, zapravo smo mi zaslužne za to jer smo mu MI rekle da popravi. Čista, vrlo jednostavna filozofija, koju ako prihvatiš odmah, manja ti je vjerojatnost da ćeš gubiti jedan po jedan živac. Što je mnogo gore i boljije od toga da jednostavno odmah pukneš cijeli. Tu ćemo se složiti.

Ponekad mi izgleda da imam toliko mogućnosti a tako malo entuzijazma za sve to. A nekad mi je veći entuzijazam od mogućnosti i onda mi opet ne valja. Zašto? Na to, kao ni na mnogobrojna druga pitanja ne znam odgovor. Možda je to uvrnuta ženska narav, a možda i to što još, kako kažu, nisam IZGRAĐENA. Nemoj ti meni pričati o izgrađivanju jer.. nemoj. Okej? Bavi se tamo problemima u saboru. Tipa kad je najbolji trenutak da se probam natjerati doći na posao i srati o tome kako su Hrvati ovakvi i onakvi i traže previše od vlastodavaca. Samo dođi za početak na posao, za koji si plačen više nego što ću ja NEIZGRAĐENA ikad biti. Aj probaj jednom bar. Liječi ptice i brani vukove koji su osiromašili tisuće obitelji i stavili ih na prosjački štap. Dogovaraj suradnje s velikim korporacijama za hranu i proizvode koje i sam proizvodiš u svojoj zemlji, al nemoj govorit o mojoj izgrađenosti. Ili bilo čijoj.

Ja sam sad prihvatila taj zahtjev i što sad? Da patetično čekam njegov prvi pothvat, zahvat, korak? Ili da budem prava mala feministica neovisna o jačem spolu i dokažem da se nismo ni za što borile sve ove godine!!! We’ll see. Sad trenutno imam važnijih problema i obaveza.

Nemam. Ali lijepo je zvučalo. Bar to.

Do sljedećeg čitanja. Let me know što mislite. Volim vaše komentare, kritike, sviđanja, nesviđanja. I hvala svima koji dođu do ovdje. Cijenim to.

POVEZANO: UNKNOWN TITLE – PART TWO (2)UNKNOWN TITLE – PART ONE (1)

16 comments

 1. Grainwithoutwisdom · 23 siječnja, 2018

  Bez puno razmišljanja. Prepusti se. Zar je važno tko, kada, gdje i kako? Važno je da sve krene. Sretno! 🙂

  Liked by 2 people

 2. Goran Jurković · 23 siječnja, 2018

  Ni najljepše građevine nikada nisu izgrađene i na njima itekako treba stalno raditi i održavati ih, a takvi smo i mi kao ljudi, bitno da smo svoji, a ostalo je bitno da nam se sviđa, a drugi neka dograđuju ako im treba, jel tako?

  Liked by 1 person

 3. Suton · 23 siječnja, 2018

  Najbolji dosad. Duhovit. Energičan. Emocionalan. Brutalno dobar! Da si bar 20 godina starija, zaljubio bih se. 😀
  Jedino ti ovo komentatorsko zahvaljivanje kvari sliku. 🙂 Ali to si ti. I kad si brutalna, dobrica si. Neka.

  Liked by 1 person

 4. Suton · 23 siječnja, 2018

  Kvragu, moram još ovo dodati…

  “Sad trenutno imam važnijih problema i obaveza.
  Nemam. Ali lijepo je zvučalo.”

  Mnogima bi promaklo, ali mene ovakve rečenice udare poput groma. Iskrena prema samoj sebi, a time i prema svima oko sebe. Silno rijetka osobina… ne znam, možda je upravo to ono što čitavo vrijeme tražim u tvom pisanju. I sad i nalazim! Nemaš uopće pojma koliko je dobar osjećaj to pronaći. Možda ti sad cvateš zbog pohvala – i to je u redu – ali vjeruj mi, još je ljepše čitatelju kad pronađe točno ono što čitavo vrijeme i traži.
  I nemoj se nikad promijeniti.

  Sviđa mi se

 5. Jovana Pribić · 23 siječnja, 2018

  Dinamičan tekst! Svaka čast, odlično je! I ne stresiraj se puno oko scenarija, jer najbolje filmske scene su upravo one kad glumci improvizuju na licu mesta! 🎀🎉😁

  Liked by 2 people

 6. MAGIC BLACK BIRD · 23 siječnja, 2018

  Hahahah, mnogo mi se sviđa kombinacija iskrenosti i sarkazma koju posjeduješ. Biću naravno pretenciozna, pa ću reći da me podsjećaš na mene. I neka! 🙂 Mnogo mi se sviđa, pronašla sam se da se na lažemo u skoro cijelom tekstu. Ali ovaj dio je VRH: “Ponekad mi izgleda da imam toliko mogućnosti a tako malo entuzijazma za sve to. A nekad mi je veći entuzijazam od mogućnosti i onda mi opet ne valja. Zašto? Na to, kao ni na mnogobrojna druga pitanja ne znam odgovor. Možda je to uvrnuta ženska narav, a možda i to što još, kako kažu, nisam IZGRAĐENA. Nemoj ti meni pričati o izgrađivanju jer.. nemoj. Okej?” U potpunosti ga potpisujem. Mada ih ima još.
  A što se tiče veza, ne brini nisi jedina. Ja izađem jednom i već krenu maštanja, a ne brini. Drugog puta ni ne bude, jer već to uredno userem, tako da I don’t give a damn :D.
  Ali najviše lajkam ovu kombinaciju iskrenosti i tog sarkazma koji imaš. Superiška!

  Liked by 3 people

 7. Pingback: UNKNOWN TITLE – PART FOUR (4) | 1136 Fifth Avenue
 8. Pingback: UNKNOWN TITLE – PART FIVE (5) | 1136 Fifth Avenue
 9. Pingback: UNKNOWN TITLE – PART SIX (6) | 1136 Fifth Avenue

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s